Kdy má mít budoucí prvňáček skutečně odklad?

Odborníci se shodují na tom, že pokud dítě nenastoupí do školy, když je připravené, zralé a motivované, tak ztrácí zájem o školu a učení. Přesto otázku, zda dítě do školy skutečně poslat, řeší ročně tisíce rodičů.  V našem červnovém článku od Mgr. Ivany Horváthové, Ph.D., se vám pokusíme nastínit tu nejsprávnější cestu. Ten, koho zajímá tato otázka v souvislosti s alternativními způsoby výuky, by si neměl nechat ujít ani náš nový videorozhovor s Mgr. Táňou Smolkovou.

Nenechte si ale též ujít:

Vadné držení těla – jak mu předcházet?

Je to jeden z nejčastějších jevů, se kterými se pediatr ve své ordinaci setkává.  Co s tím? Ortoped MUDr. Jan Novotný ve svém textu radí rodičům, jak s tím u svých dětí bojovat, i jak je chránit. Doporučujeme!

Kineziologie – náprava poruch učení

O kineziologii – jako jisté formě alternativní vědy a terapie, se mluví poměrně často. Pokud je využita k nápravě poruch učení či pozornosti dítěte skutečně speciálně vzdělanou osobou, dá se úspěch očekávat. Se zážitky ze své dlouholeté praxe se proto podělila dlouholetá pedagožka Mgr. Miloslava Rutová. Nenechte si proto ujít!

Pozor: Pokračuje cyklus dokumentárních filmů, týkajících se sociální problematiky

Upozorněte své klienty na portál Šance Dětem, který nabízí řadu užitečných informací, jak řešit náročné situace. O balíček kartiček velikosti vizitky, který vám pošleme zdarma, požádejte na .