Detail projektu

Tvorba metodických postupů pro práci s dospívajícími ohroženými problémovým a závislostním užíváním internetu, digitálních her a sociálních sítí

ff uol1

ikona home
Realizátor:
Univerzita Palackého Olomouc, Filozofická fakulta

ikona cas
Realizace:
1. 9. 2022 – 31. 8. 2024

ikona penize
Částka:
2 472 560 Kč

ikona terc
Cíl:

Cílem projektu je vytvoření metodického doporučení v podobě monografie, která se bude věnovat problematice vybraných digitálních závislostí (závislost na internetu, závislosti na hraní počítačových her, závislosti na sociálních sítích). Budou převedeny a do českého prostředí ze zahraničí adaptovány evidence-based screening metody (dotazník závislosti na internetu, dotazník závislosti na hraní internetových her, dotazník závislosti na hraní digitálních her, bergenská škála závislosti na sociálních sítích), které budou zpřístupněny pomocí softwarové platformy. Na závěr proběhnou workshopy v rozsahu 8 výukových hodin pro psychology a adiktology, jejíchž cílem bude edukace minimálně 100 odborníků v dané problematice.

ikona palec
Očekávané výsledky:

• Monografie, zabývající se vybranými závislostí, tj. závislost na internetu, závislosti na hraní digitálních her, závislosti na sociálních sítích
  • Převedení a adaptace diagnostických nástrojů ze zahraničí
  • Odborné workshopy pro psychology a adiktology

ikona stazeni
Výstupy: