Dne 14. 6. 2017 uspořádala Nadace Sirius konferenci pod názvem PODPORA RODIN S DĚTMI – problémy, návrhy a inspirace.

Cílem konference bylo seznámit širokou odbornou veřejnost s výsledky expertních kulatých stolů s odborníky, kteří formulovali hlavní problémy v oblasti podpory rodin s dětmi v ČR, jež v současnosti volají po řešení.

Závěry ukazují, na čem se dá v daných oblastech stavět, co se nedaří a jaké příležitosti se dají na podporu prevence využít. V rámci prezentací zazněla například témata rodičovských kompetencí v turbulentní době, rodin s více dětmi a rodin s dětmi se zdravotním postižením, byla diskutována souvislost stability a kvality života dítěte nebo potřebnost sociální práce na školách jako základ preventivní práce.

Výstupem z expertních kulatých stolů bude Výzkumná zpráva RODINA A DÍTĚ V KONTEXTU -  možnosti prevence, podpory a spolupráce. Zpráva v konečném důsledku může sloužit jako námět pro otevření veřejné diskuze nad podporou rodin s dětmi, pro tvorbu koncepcí a politik, a v neposlední řadě jako inspirace pro donátory či realizátory preventivních aktivit.
Součástí konference bylo také představení druhé generace prediktivních modelů ohrožení dítěte a jejich výsledky.

Expertní kulaté stoly realizovala Nadace Sirius ve spolupráci se společností SocioFactor s.r.o. a Median s.r.o.

Výzkumná zpráva RODINA A DÍTĚ V KONTEXTU – možnosti prevence, podpory a spolupráce: bude zveřejněna do konce července 2017 a všem účastníkům konference bude poslána e-mailem

Program konference:  pdfProgram-konference-Podpora-rodin-s-detmi-problemy-navrhy-a-inspirace.pdf431.23 KB

Všechny příspěvky, které byly na konferenci prezentovány naleznete zde: