Do malého týmu nově vznikajícího charitativního projektu, který si vzal za úkol pomáhat dětem v nouzi, hledáme:

Kdy má mít budoucí prvňáček skutečně odklad?

Odborníci se shodují na tom, že pokud dítě nenastoupí do školy, když je připravené, zralé a motivované, tak ztrácí zájem o školu a učení. Přesto otázku, zda dítě do školy skutečně poslat, řeší ročně tisíce rodičů.  V našem červnovém článku od Mgr. Ivany Horváthové, Ph.D., se vám pokusíme nastínit tu nejsprávnější cestu. Ten, koho zajímá tato otázka v souvislosti s alternativními způsoby výuky, by si neměl nechat ujít ani náš nový videorozhovor s Mgr. Táňou Smolkovou.

Vážení a milí příznivci Chodících lidí,

jubilejní desáté číslo Zpravodaje je na světě! A my se právě nyní nacházíme uprostřed konání jedinečné akce s názvem „Lidé odvedle v obrazech“! Zašlete nám svoje fotografie, na kterých se vám podařilo zachytit život s postižením ve všech jeho podobách. Ti nejlepší z vás získají vstupenky na promítání filmu na letošním 52. Mezinárodním filmovém festivalu Karlovy Vary! Na ten se chystáme i my, Chodiči. Připraveno pro vás bude množství aktivit a zajímavých projekcí. Udělejte si čas a navštivte nás přímo v Karlových Varech v našem promo stanu. Těm z vás, kteří se přeci jen na festival nechystají, nabízíme poutavé čtení z naší autorské dílny. O tom, jak může fungovat asistentka pedagoga na vozíku, či o snaze najít si práci snů, se můžete dočíst v našich článcích.