O NÁS

Nadace Sirius byla založena v roce 2008 s cílem přispívat ke zlepšování nesnadného života dětí ohrožených v jejich přirozeném vývoji.

O NÁSInformace o naší společnosti

Granty

Nadace Sirius vyhlašuje pravidelně grantová řízení zaměřená na řešení problémů ohrožených dětí.

GrantyGrantová řízení

Projekty

Pro aktivní naplnění svého poslání realizuje Nadace Sirius prostřednictvím svých dvou společností tyto vlastní projekty:

ProjektyProjekty nadace

Motto Nadace Sirius: Pomáháme dětem, které neměly v životě štěstí.

Chceme minimalizovat nepřízeň osudu v životě dítěte a udělat maximum pro to, aby prožilo šťastné dětství v rodině, obklopené láskou a porozuměním.

Nadace Sirius byla založena v roce 2008 s cílem pomoci zlepšit život dětí ohrožených sociálním prostředím a dětí se zdravotním postižením. Svými aktivitami hledá cesty, které povedou k trvalým pozitivním změnám v systému péče o ohrožené děti. Nadace Sirius pravidelně vyhlašuje grantová řízení zaměřená na aktuální problémy oblasti ohrožených dětí. Dále realizuje vlastní projekty, řešící problematiku rodin s dětmi a náhradní rodinné péče. Samostatným projektem je projekt Chodící lidé, řešící postoje veřejnosti k lidem se zdravotním postižením. Nadace Sirius neposkytuje finanční prostředky jednotlivcům.

Pro ambiciózní dlouhodobý charitativní online projekt Patron dětí hledáme pdfPRODUKTOVÉHO MANAŽERA/KU, který/á bude zodpovědný/á za rozvoj celého projektu a IT implementaci všech dílčích i komplexních úkolů.

Dovolujeme si Vás pozvat na celostátní konferenci, která se uskuteční v rámci projektu Centrum podpory náhradní rodinné péče II. dne 8. 12. 2017 v Praze a bude věnována zrealizovanému výzkumu na téma osvojení.
Program a více informací naleznete zde.

Nadace Sirius vyhlašuje VIII. grantové řízení na téma Včasná podpora pro rodinu a dítě ohrožené sociálním prostředím. Bližší informace naleznete na této stránce

Právě jsme spustili nový dárcovský projekt, jehož smyslem je pomáhat zdravotně a sociálně znevýhodněným dětem a jejich rodinám z celé České republiky!

Dáváme prostor příběhům dětí. Prostřednictvím finanční sbírky vázané na každý z nich se snažíme získat prostředky na pokrytí konkrétních dětských potřeb.

Více informací na www.patrondeti.cz

Kdy má mít budoucí prvňáček skutečně odklad?

Odborníci se shodují na tom, že pokud dítě nenastoupí do školy, když je připravené, zralé a motivované, tak ztrácí zájem o školu a učení. Přesto otázku, zda dítě do školy skutečně poslat, řeší ročně tisíce rodičů.  V našem červnovém článku od Mgr. Ivany Horváthové, Ph.D., se vám pokusíme nastínit tu nejsprávnější cestu. Ten, koho zajímá tato otázka v souvislosti s alternativními způsoby výuky, by si neměl nechat ujít ani náš nový videorozhovor s Mgr. Táňou Smolkovou.