O NÁS

Nadace Sirius byla založena v roce 2008 s cílem přispívat ke zlepšování nesnadného života dětí ohrožených v jejich přirozeném vývoji.

O NÁSInformace o naší společnosti

Granty

Nadace Sirius vyhlašuje pravidelně grantová řízení zaměřená na řešení problémů ohrožených dětí.

GrantyGrantová řízení

Projekty

Pro aktivní naplnění svého poslání realizuje Nadace Sirius prostřednictvím svých dvou společností tyto vlastní projekty:

ProjektyProjekty nadace

Motto Nadace Sirius: Pomáháme dětem, které neměly v životě štěstí.

Chceme minimalizovat nepřízeň osudu v životě dítěte a udělat maximum pro to, aby prožilo šťastné dětství v rodině, obklopené láskou a porozuměním.

Nadace Sirius byla založena v roce 2008 s cílem pomoci zlepšit život dětí ohrožených sociálním prostředím a dětí se zdravotním postižením. Svými aktivitami hledá cesty, které povedou k trvalým pozitivním změnám v systému péče o ohrožené děti. Nadace Sirius pravidelně vyhlašuje grantová řízení zaměřená na aktuální problémy oblasti ohrožených dětí. Dále realizuje vlastní projekty, řešící problematiku rodin s dětmi a náhradní rodinné péče. Samostatným projektem je projekt Chodící lidé, řešící postoje veřejnosti k lidem se zdravotním postižením. Nadace Sirius neposkytuje finanční prostředky jednotlivcům.

Kdy má mít budoucí prvňáček skutečně odklad?

Odborníci se shodují na tom, že pokud dítě nenastoupí do školy, když je připravené, zralé a motivované, tak ztrácí zájem o školu a učení. Přesto otázku, zda dítě do školy skutečně poslat, řeší ročně tisíce rodičů.  V našem červnovém článku od Mgr. Ivany Horváthové, Ph.D., se vám pokusíme nastínit tu nejsprávnější cestu. Ten, koho zajímá tato otázka v souvislosti s alternativními způsoby výuky, by si neměl nechat ujít ani náš nový videorozhovor s Mgr. Táňou Smolkovou.

Nenechte si ale též ujít:

Vadné držení těla – jak mu předcházet?

Je to jeden z nejčastějších jevů, se kterými se pediatr ve své ordinaci setkává.  Co s tím? Ortoped MUDr. Jan Novotný ve svém textu radí rodičům, jak s tím u svých dětí bojovat, i jak je chránit. Doporučujeme!

Kineziologie – náprava poruch učení

O kineziologii – jako jisté formě alternativní vědy a terapie, se mluví poměrně často. Pokud je využita k nápravě poruch učení či pozornosti dítěte skutečně speciálně vzdělanou osobou, dá se úspěch očekávat. Se zážitky ze své dlouholeté praxe se proto podělila dlouholetá pedagožka Mgr. Miloslava Rutová. Nenechte si proto ujít!

Pozor: Pokračuje cyklus dokumentárních filmů, týkajících se sociální problematiky

Upozorněte své klienty na portál Šance Dětem, který nabízí řadu užitečných informací, jak řešit náročné situace. O balíček kartiček velikosti vizitky, který vám pošleme zdarma, požádejte na Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript..

banner2-180x50

Naše projekty